با ارز مبادله‌ای تخمه وارد کردند
رئيس اتحاديه خشکبار خبر داد

با ارز مبادله‌ای تخمه وارد کردند

<p style='text-align: justify;'><span style='font-family: Tahoma;'>&nbsp;رئیس اتحادیه خشکبار کشور با بیان اینکه واردات آفتابگردان با ارز مبادله&zwnj;ای و کمترین عوارض گمرکی، کشت این محصول را در معرض نابودی قرار داد، گفت: هر ساله به دلیل واردات بی&zwnj;رویه اشتغال در این صنعت ۳۰ درصد کاهش می&zwnj;یابد.</span></p>

مازند اصناف : به گزارش تراز، علیرضا ارزانی در گفت‌وگو با تسنیم، در مورد وضعیت تولید آفتابگردان و واردات بی‌رویه این محصول  اظهار داشت: تحریم‌ها مشکلات زیادی را برای کشور به وجود آورده که این مسائل به دلیل وضعیت بیرونی کشور است اما در داخل کشور نیز برخی مسئولان تصمیماتی اتخاذ می‌کنند که به این مشکلات دامن می‌زنند و واردات قانونی ولی بی‌رویه آفتابگردان یکی از این تصمیمات است.

وی با بیان اینکه ۵ سال است که آفتابگردان به صورت بی‌رویه وارد کشور می‌شود گفت: این اتفاقات در  حالی رخ می‌‌دهد که شهرستان خوی سالانه ۳۳۰ هزار تن آفتابگردان تولید می‌کند و به همین دلیل به شهر آفتاب معروف است و در شهرهای تاکستان، خراسان رضوی و جنوبی، استان فارس و چند شهر دیگر نیز آفتابگردان کشت می‌شود اما نکته مهم این است که واردات این محصول در اشتغالی که کشت آفتابگردان در شهرها ایجاد کرده اثر داشته و در حال حاضر ۱۴ هزار نفر از مردم شهرستان خوی اشتغال مستقیمی با کاشت، داشت و برداشت آفتابگردان دارند.

رئیس اتحادیه خشکبار کشور تصریح کرد: واردات آفتابگردان در حال حاضر با ارزر مبادله‌ای و با حداقل ارز گمرکی انجام می‌شود در حالی که این ارز باید برای کالاهایی که مایحتاج عمومی مردم است استفاده شود. این شرایط باعث شده بازار داخلی در اختیار تجار خارجی قرار گیرد در حالی که همیشه شعار حمایت از تولید داخل را سر می‌دهیم.

ارزانی ادامه داد: با توجه به توانمندی که در داخل برای تولید آفتابگردان وجود دارد این سیاست‌های غلط باعث شده برخی تجار سوءاستفاده کرده و در نتیجه صدمات زیادی به کشت این محصول وارد شود. این اتفاق در چند سال گذشته در مورد کشت بادام زمینی نیز رخ داد و کشت این محصول به شدت کاهش و حتی در شمال کشور از بین رفت.

رئیس اتحادیه خشکبار کشور با بیان اینکه بزرگترین بازار آفتابگردان در قاره آسیا متعلق به شهرستان خوی است افزود: با وجود چنین پتانسیلی، واردات آفتابگردان از کشورهای کانادا، چین و آرژانتین انجام می‌شود و اگر مسئولان تدبیری نیندیشند صنعت آفتابگردان به سمت نابودی خواهد رفت و امید کشت این محصول در شهرهای مورد نظر از بین خواهد رفت.

وی با اشاره به مشکلات بهداشتی که برخی از این آفتابگردانهای وارداتی دارد تصریح کرد: میزان واردات آفتابگردان به حدی است که کل نیاز داخل را پوشش می‌دهد و این امر باعث شده هر ساله حدود ۳۰ درصد از کشت آفتابگردان در ایران کاهش پیدا کند.


ارسال دیدگاه